Sistem detectie incendiu wireless

Un sistem detectie incendiu wireless poate suna un pic mai nou, dar au apărut pentru prima dată în anii ’80. Deoarece tehnologia timpurie a întâmpinat câteva probleme (în principal cu durata de viață a bateriei și transmisia radio), aceste sisteme detectie incendiu fără fir au câștigat o reputație de incredere. Totuși, acest lucru nu mai este valabil astăzi.

Sistem de detectie wireless doberman security

În același mod în care telefoanele mobile și computerele din secolul 21 sunt cu ani-lumină înaintea strămoșilor lor din 1980, la fel și alarmele de incendiu fără fir. Sistemele de astăzi sunt în general conforme cu standardele britanice (BS5839) și Standardele europene pentru alarme (EN54) și există mulți producători de repriză wireless de alarmă de incendiu din care să aleagă.

Dacă decideți că un sistem wireless de alarmă împotriva incendiilor este potrivit pentru afacerea dvs., echipa noastră de experți este capabilă să încadreze, să testeze și să pună în funcțiune toate tipurile de sistem de alarmă de incendiu fără fir, la Londra, Surrey și în întregul sud-est.

Centrala detectie incendiu conventionala wireless

Cum funcționează o centrala detectie incendiu conventionala wireless? Nu există premii pentru ghicirea faptului că un sistem wireless nu are fire. În schimb, un semnal radio este transmis de la punctele de apel și detectoare de fum sau de căldură către panoul de control al alarmei (punctul de apel este caseta de pe perete unde puteți ridica alarma dacă observați un incendiu).

Din punctul de vedere al oricui care folosește o clădire dotată cu un sistem wireless, funcționează exact în același mod ca un sistem cu cabluri dure „normale” – detectezi un incendiu, spargi un punct de apel; un punct de apel se sparge, alarma sună.

Nu este necesară o pregătire specială și sunteți protejat în același mod.

Sistem anti incendiu wireless

Există multe avantaje pentru instalarea unui sistem wireless de alarma, dar există și unele dezavantaje. Este important să le cântărim cu atenție. Iată câteva argumente pro și contra pentru a vă gândi:

Avantajele sistemelor wireless de alarmă la incendiu:

  1. La fel de fiabil ca un sistem cu fir și testat la standardele britanice și europene
  2. Instalare rapidă și poate fi echipat cu întreruperi minime pentru afacerea dvs.
  3. Nu este nevoie să închideți zonele clădirii sau să fiți deschiși în câteva ore pentru ca instalația să aibă loc
  4. Fără cabluri urâte sau deteriorare a pereților dvs. – singurul cablu este de la panoul de control până la rețeaua electrică
  5. Poate fi instalat cu ușurință în clădirile unde există acces limitat, de ex. din cauza plafoanelor înalte
  6. Aspectul este ușor modificat dacă ceva din clădirea dvs. se schimbă, de ex. te extinzi
  7. Vă va economisi bani pe forță de muncă, făcând bunuri și costuri de decorare
  8. Va funcționa în continuare chiar dacă alimentarea se va stinge, deoarece acestea sunt operate cu baterii
  9. Poate fi utilizat ca sistem temporar în locații în care unul fără fir nu poate fi instalat, de ex. șantiere
  10. Poate fi utilizat pentru extinderea sistemelor cu fir existente