Centrala detectie incendiu conventionala

Ceea ce numim centrala conventionala a existat încă de când electronica a devenit suficient de mică pentru a le face viabile. Aceste centrale nu mai sunt folosite frecvent în clădiri mari, dar sunt încă utilizate pe site-uri mai mici, cum ar fi școli mici, magazine, restaurante și apartamente pentru detectie incendiu.

conventional fire alarm control panel

Un sistem convențional folosește unul sau mai multe circuite de pornire, conectate la senzori (dispozitive de inițiere) conectate în paralel. Acești senzori sunt concepuți pentru a reduce rezistența circuitelor atunci când influența de mediu asupra oricărui senzor depășește un prag predeterminat. Într-un sistem convențional, densitatea informațiilor este limitată la numărul de astfel de circuite utilizate. Uneori, un plan de etaj al clădirii este adesea plasat lângă intrarea principală, cu zonele definite întocmite și LED-uri care indică dacă un anumit circuit / zonă a fost activat. O altă metodă obișnuită este să fie listate diferitele zone într-o coloană, cu un LED în stânga fiecărui nume de zonă.

Dezavantajul principal al panourilor convenționale este acela că nu se poate spune ce dispozitiv a fost activat într-un circuit. Incendiul poate fi într-o cameră mică, dar, după cum pot spune respondenții de urgență, un incendiu ar putea exista oriunde într-o zonă. Același lucru este valabil și pentru panourile codificate, care în prezent nu mai sunt realizate, dar pot fi găsite în sistemele vechi. Acestea, în cazul în care se ia decizia de a le păstra, sunt „bunic” în reglementările NFPA.

Avantaje centrala detectie conventionala

  1. Cost rentabil pentru aplicații mici.
    (Notă: Cu cât sistemul este mai mare, cu atât prețul este mai puțin competitiv, în principal datorită costurilor de instalare mai mari.)

Dezavantaje centrala incendiu conventionala

  1. Cost, nu la un preț competitiv pentru sisteme mai mari.
  2. Detectarea fumului sau a unui incendiu se face pe zonă, care ar putea fi mai multe zone în loc de a specifica o anumită locație. Acest lucru ar putea întârzia respondenții de urgență să localizeze incendiul.
  3. Panourile convenționale sunt adesea numite panouri „mut”, din cauza incapacității de a furniza informații detaliate, cum ar fi:
  4. Locații dispozitiv
  5. Nu există detalii despre istoricul evenimentelor
  6. Nu există conexiune la Internet pentru notificarea evenimentelor de alarmă / probleme / supraveghere.

Cablu termic pentru detectare

Pentru cablu termic detectie incendiu am creat o pagina separata pentru a arata benficiile si importanta acestora. Este esential a se folosi materiale de calitate pentru a asigura o preventie profesionala si a elimina, pe cat posibil, daunele provocate de un eventual incendiu.