Facebook pierde teren fata de Instagram si Snapchat

0
956
Facebook pierde teren fata de Instagram si Snapchat
Facebook pierde teren fata de Instagram si Snapchat

Chiar daca pare incredibil, este adevarat. Facebook pierde teren in fata rivalilor Instagram si Snapchat din randul tinerilor.

Poate multi utilizatori de Facebook nu vor sa creada, deoarece ei folosesc zilnic acest site, dar cred ca se repeta povestea HI5 ( cand aceasta era cea mai populara retea si dintr-o data a disparut ). In romania sunt multe persoane care utilizeaza zilnic facebook  ( ca un mod de relaxare, deconectare, interactionare ), totusi sa ne gandim ca fata de SUA, Facebook-ul a ajuns mai tarziu in Romania. Cand in America numarul utilizatorilor Facebook a scazut in Romania numarul utilizatorilor de Facebook a ajuns sa fie la apogeu.

Potrivit eMarketer, utilizatorii cu varste cuprinse intre 12-17 ani renunta lunar la conturile de pe facebook, deoarece nu mai este cool sau la moda.

Daca in 2016 facebook a scazut cu 1,2%, in 2017 scaderea se va situa undeva la 3,4%. Ceea ce dupa parerea mea este destul de mult pentru asemenea gigant.

Din ce observ eu Facebook face eforturi sa aduca cat mai multe Instrumente utilizatorilor, dar totusi parerea mea este ca o retea de socializare ar trebui sa fie doar retea de socializare si nu un conglomerat din care nu mai intelegi nimic. Am fost utilizator de facebook, acum ocazional, ce-i drept am optat pentru Linkedin ca si retea profesionala. Consider ca am vazut prea multe poze cu farfurii de mancare, pahare de apa plata in cluburi, selfiuri in baie sau sufragerie cu pomul de iarna etc.

Facebook vs Instagram vs Snapchat
Facebook vs Instagram vs Snapchat

Tencent – gigantul chinez care a depasit Facebook ca si cota de piata, ajungand la o valoare de 500 miliarde dolari.

Poate multi nici nu ati auzit de Tencent si atunci propun sa fac un scurt rezumat : a fost fondata in 1998 in Republica Chineza si incorporeaza urmatoarele :

QQ – Mesagerie instant

Weixin/WeChat – Chat mesaj

Qzone – Retea socializare

Tenpay – Instrument de plata

si multe alte aplicatii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here